Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

Stołówka

 Jadłospis 11.12 - 22.12.2017

 

 

Pobierz jadłospis

 

 

 

Produkty zawierające alergeny (uczulające) w przygotowywanych posiłkach

 

 

  

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI (ALERGENY)

 

  1. Zboża zawierające gluten  (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

  2. Skorupiaki i produkty pochodne.

  3. Jaja produkty pochodne.

  4. Ryby i produkty pochodne.

  5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe)i produkty pochodne.

  6. Soja i produkty pochodne.

  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje /orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.

  9. Seler i produkty pochodne.

  10. Gorczyca i produkty pochodne.

  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

  12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na SO2.

  13. Łubin i produkty pochodne.

Mięczaki i produkty pochodne.

 

*Przez produkty pochodne należy rozumieć każdy składnik i każdą substancje pochodzącą ze składnika alergennego, np. wyizolowany gluten pszenny, białko sojowe, kazeina z mleka.

 

Cena za wyżywienie w stołówce szkolnej od 1 września 2015 r

  • śniadanie – 1,50 zł,

  • obiad – 3,50 zł.Jadłospis

 

O Grabowcu

Europejski Fundusz Społeczny

Europejski Fundusz Społeczny

Polsko-Niemiecka Współpraca Młodzieży

Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Zespół Szkół w Grabowcu im. Henryka Sienkiewicza | Administrator strony UNIDEB